رازهای بازی آمون رع را کشف کنید. با این آموزش جامع از بایروز، به راحتی میتوانید به دنیای جذاب حراج و استراتژی در مصر باستان قدم بگذارید. این بازی تولید شده توسط هوپا، چالشهای هیجانانگیزی را برای شما به ارمغان میآورد. پس اگر آمون رع را دارید، این آموزش را از دست ندهید.
آموزش ویدئویی بازی آمون رع
در ادامه میتوانید آموزش کامل و متنی بازی آمون رع را به همراه تصاویر مشاهده کنید. تمامی جزئیات با دقت توضیح داده شدهاند و به سؤالات احتمالی شما پاسخ داده شده است. اگر هنگام مطالعه سوالی داشتید، میتوانید آن را در بخش نظرات مطرح کنید.
اسکیما پیدا نشد.داستان بازی
والیان مصر برای جلب رضایت ایزد حاصلخیزی (آمون)، پیشکشهایی را به معبد آمون میبرند.
آمون برکتی به رود نیل میبخشد که باعث افزایش رزق و روزی میشود و زمینداران میتوانند افتخار ساختن هرمهای بیشتری را در ولایتهای تحت تملک خود کسب کنند.
اجزا و چیدمان بازی
- نشان معبد آمون را کنار صفحهی امتیازشمار (پشت جعبه) قرار دهید.
- هر بازیکن یک رنگ را انتخاب کرده و کارتهای سکه و مهرهی امتیاز شمار همرنگ با آن را دریافت کند.
- مهره های امتیازشمار رنگ خود را روی عدد صفر بگذارید.
- پشت کارتهای ولایت، شمارهیِ دور بازی یعنی ۳،۲،۱ نوشته شده است. هر دور را جدا کنید و بُر بزنید. از هر برای بازی دور به اندازهی سه برابر تعداد بازیکنها در بازی نگه دارید و بقیه را بدون آنکه ببینید به جعبه برگردانید. مثال سه نفره، نُه کارت از هر دور را در بازی نگه دارید.کارتها را کنار هم و در سه دسته، جایی در دسترس همه قرار دهید.
- به تعداد بازیکنها از روی دسته کارت های دور اول، کارت رو کنید و به صورت یک ردیف کنار یکدیگر بگذارید.
- نشانگر آنخ را به بازیکنی بدهید که سنش از بقیه بیشتر است؛ او در دور اول، شروعکنندهی بازی خواهد بود.
- به هر بازیکن یک کارت راهنما بدهید و نشانهای افتخار و هرمها را جایی در دسترس همه بگذارید.
هدف بازی و جریان بازی
بازی شامل سه دور است و هر دور شامل چهار مرحله به شرح زیر است:
۱ـ مزایده
این مرحله شامل سه مزایدهی متوالی برای به دست آوردن کارتهای ولایت است.
۲- پیشکش و پاداش
که شامل اهدای سکههایی به ایزد حاصلخیزی است که به صورت همزمان انجام میشود. در این مرحله هر بازیکن به ازای پیشکشهایی که انجام داده، تعدادی هرم پاداش میگیرد.
۳ـ کسب درآمد و ساخت هرم
در این مرحله هر بازیکن با توجه به تعداد مزرعهها و کاروانهایی که درکارتهای ولایتش وجود دارد درآمد کسب کرده و با استفاده از این درآمدها میتواند هرمهای جدیدی در کارتهای ولایتش بسازد.
۴ـ کسب نشان افتخار
هر بازیکن در این مرحله با توجه به تعداد هرمهایی که در ولایتهایش دارد نشان افتخار به دست میآورد.
در پایان دور سوم نشانهای افتخار را بشمرید؛ بازیکنی که بیشترین نشان افتخار را داشته باشد برنده است.
نکته: داشتن سکه در این بازی، به منزلهی برنده شدن نیست؛ به کمک سکهها باید نشان افتخار بیشتری کسب کنید تا برنده شوید.
۱ـ مزایده
در اولین دور از بازی، هر بازیکن باید چهارده سکهی طالا داشته باشد. بنابراین باید از بین کارتهای سکهی خود، تعدادی سکه را با هر ترکیب دلخواهی از اعداد که جمعشان از چهارده بیشتر نشود برای خود نگه دارد. سکهها را به رو، جلوی خود بگذارید و بقیهی آنها را فقط برای این دور از بازی خارج کنید.
نکته: کارت صفر باید در میان کارتهای انتخاب شده باشد و از بازی خارج نمیشود.
این میزان سکه، تمام دارایی شما در این دور است که برای شرکت در سه مزایدهی پیش رو، پیشکشها و نیز بخشی از هزینهی ساختوساز به آن نیاز دارید. پس در انتخاب آنها دقت کنید.
مزایده از بازیکنی که نشان آنخ را در دست دارد آغاز شده و بعد نوبت نفر دست چپی او میشود.
پیش از گذاشتن کارت سکهی پیشنهادی برای کارت ولایت، ساختار هر کارت را بشناسید و به نکته های زیر توجه کنید:
پس از پایان هر دور فقط هرمهای روی ولایتها در دور بعد به کار میآیند و قسمت آنخها، کاروانها و مزرعههای هر دور به وسیلهی کارتهای دور بعدی پوشیده شده و حساب نمیشود. شروعکنندهی بازی پس از بررسی ولایتها یکی از آنها را انتخاب میکند و یکی از کارتهای سکهی خود را بهعنوان پیشنهاد پایین کارت ولایت مورد نظرش قرار میدهد و سپس نوبت به نفر سمت چپی او میرسد.
نفر بعدی دو انتخاب دارد:
- اگر کارت ولایتی را بخواهد که قبال بازیکن دیگری آن را انتخاب کرده و کارت سکهاش را پایین آن گذاشته، باید پیشنهاد بالاتری بدهد و در نتیجه کارت سکهی خود را جای کارت سکهی بازیکن قبلی بگذارد و کارت سکهی بازیکن قبلی را به او برگرداند.
- اگر کارت ولایتی را بخواهد که هیچ بازیکنی آن را انتخاب نکرده، در این صورت میتواند یک کارت سکه را به انتخاب خود پایین آن قرار دهد.
این روند تا زمانی ادامه پیدا میکند که زیر هر کارت ولایت فقط یک کارت سکه قرار داشته باشد. درصورتی که کارت سکهی بازیکن از قبل در مزایده باشد، او فقط میتواند یک پیشنهاد در هر مزایده داشته باشد. این بازیکن دیگر نمیتواند پیشنهاد جدیدی ارائه دهد و نوبت به بازیکن سمت چپ او میرسد.
پس از اینکه مشخص شد هر بازیکن کدام ولایت را در مزایده برنده شده، مزایده تمام میشود و بازیکنها کارت ولایتی را که برنده شدهاند به رو جلوی خود میگذارند.
نوبت به مزایده بعدی میرسد. پیش از آن، اگر کارت صفر را پیشنهاد کرده بودید، آن را به دست خود برگردانده و هر کارت دیگری را که در مزایده استفاده کردهاید بسوزانید. سپس از روی دستهکارتهای ولایت، به تعداد بازیکنها کارت ولایت جدید به رو بچینید و مزایده را مجدداً تکرار کنید تا زمانی که کارتهای دور اول تمام شوند.
پس از پایان سه مزایدهی متوالی، هر بازیکن سه کارت ولایت دارد که باید آنها را در یک ردیف کنار یکدیگر بچیند.
همچنین سکههایی که خرج نکردهاید پیش روی خود بگذارید تا همه بهخوبی آنها را ببینند.
۲- پیشکش و پاداش
در این مرحله همهی بازیکنها باید به تعداد و میزان دلخواه، سکههایی را به معبد آمون پیشکش کنند. ابتدا با دقت به سکههای باقیماندهی یکدیگر نگاه کنید سپس کارت یا کارتهای سکهی خود را بردارید و هر مقداری از آنها را که میخواهید. بهصورت مخفیانه انتخاب کنید و به پشت، کنار صفحه بگذارید. در این مرحله میتوانید از کارت صفر هم برای تاثیرگذاری بر میزان پیشکشهای سایرین استفاده کنید.
سپس همهی کارتهای سکه را با هم رو کنید؛ هر بازیکن با توجه به میزان پیشکشهایش جایگاهی به دست آورده و پاداشی دریافت خواهد کرد:
جایگاه اول: بازیکنی که بیشترین مقدار سکه را اهدا کرده سه هرم دریافت میکند.
جایگاه دوم: بازیکنی که دومین مقدار سکه را اهدا کرده دو هرم دریافت میکند.
جایگاه سوم: بازیکنهایی که حداقل یک سکه را اهدا کردهاند یک هرم دریافت میکنند.
جایگاه آخر: بازیکنهایی که هیچ سکهای اهدا نکردهاند هیچ هرمی دریافت نمیکنند.
دو بازیکن نمیتوانند با هم در جایگاه اول یا دوم قرار بگیرند و هر جایگاه به یک بازیکن اختصاص دارد. نحوهی قرارگیری بازیکنها در جایگاهها بر حسب نوبت میباشد. به طور کلی در تمامی مواردی که دو بازیکن در شرایط مساوی قرار میگیرند، اولویت با کسی است که به شروعکنندهی بازی در آن دور نزدیکتر باشد.
پیشکش و پاداش در بازی دونفره
بازیکنی که بیشترین میزارن سکه را اهدا کرده سه هرم دریافت میکند و نفر دوم به شرط اهدای حداقل بک سکه، یک هرم دریافت میکند.
سپس مجموع پیشکشها را محاسبه کرده و نشانگر معبد آمون را روی ستون مربوط به آن بگذارید. مثلا اگر همهی بازیکنها با هم نُه سکه پیشکش کرده باشند، باید معبد را روی ستون دوم قرار دهید. کارتهای سکهای را که پیشکش کردهاید بسوزانید.
هر ستون بیانگر آن است که در این دور چه درآمدی از ولایتهای خود کسب میکنید. هر چه میزان آب رود نیل بیشتر باشد، درآمد از مزرعهها بیشتر میشود و هر چه کمتر باشد درآمد از مزرعهها کمتر و از کاروانها بیشتر میشود. پس دوباره اهمیت میزان پیشکشها و ارتباطشان را با ولایتهایی که در مزایده به دست آوردهاید یادآوری میکنیم.
۳- کسب درآمد و ساختوساز
ابتدا هر تعداد کارت سکه را که از مرحلهی قبل پیشکش نکردهاید و در دستتان مانده رو کنید و به همان میزان مهرهی خود را روی نوار سکهی دور صفحهی بازی جلو ببرید و کارتهای سکه را بسوزانید. سپس با توجه به اینکه معبد روی کدام ستون قرار دارد، درآمدتان را محاسبه کنید. یعنی تعداد مزرعهها وکاروانهایتان را در تعداد سکهای که در ستون مشخص شده ضرب کنید و عدد حاصل را با میزان سکهی باقیمانده از مرحلهی قبل جمع کنید. سپس مهرهی خود را روی نوار سکهی دور صفحهی بازی حرکت دهید (این عدد نشاندهندهی بودجهی شما برای ادامهی بازی است).
مثلا ً اگر معبد بر روی ستون سوم قرار دارد، باید تعداد مزرعههای ولایتهایتان را ضرب در سه کنید. یا اگر معبد روی ستون دوم قرار داشت، باید تعداد مزرعههایتان را ضرب در دو و تعداد کاروانهایتان را ضرب در ده کنید.
این درآمد، صرف هزینهی ساخت هرمها و پسانداز برای شروع دور بعد خواهد شد. با توجه به کارت راهنمایی که در اختیار دارید، تعداد هرمی را که میخواهید در ولایتهای خود بسازید مشخص کنید، مبلغ آن را از بودجهای که در اختیار دارید کم کنید و هرمهای دریافتی را در فضاهای خالی ولایتهای خود بگذارید یا در واقع بسازید.
مثال اگر پنج هرم میخواهید باید ۲۱ سکه پرداخت کنید.
عددی که هم اکنون مهرهی شما روی آن قرار دارد به این معنی است که شما میتوانید دور بعد را با چه تعداد سکه شروع کنید.
در ساخت هرمها به این نکته توجه داشته باشید که امتیاز شما از جمع تعداد هرمهای روی هر سه کارت به دست نمیآید و شما باید ولایتی را در نظر بگیرید که کمترین تعداد هرم روی آن است. این تعداد هرم برابر است با امتیاز شما در این دور.
مثلاً در حالت زیر، بازیکن دو نشان افتخار (امتیاز) دریافت میکند.
۴- کسب نشانافتخار
در این مرحله هر بازیکن بر اساس موارد زیر، نشان افتخار دریافت میکند.
- هر بازیکن از بین سه ولایت خود، ولایتی که کمترین تعداد هرم را دارد مشخص میکند و به میزان تعداد هرم روی این کارت نشان افتخار کسب میکند.
- بازیکنی که در یک دور، حداقل نُه مزرعه در سه ولایت خود دارد یک نشان افتخار کسب میکند.
- بازیکنی که نسبت به بقیه بیشترین تعداد آنخ را دارد یک نشان افتخار کسب میکند و برای دور بعد بازیکن شروعکننده خواهد بود.
- بازیکنی که کمترین تعداد آنخ را دارد یک نشان افتخار از دست میدهد.
نکته:
بازیکن آبی و قرمز هر دو به تعداد مساوی آنخ در ولایتهای خود دارند، اما چون بازیکن آبی به شروعکنندهی این دور یعنی بازیکن بنفش نزدیکتر است، پس امتیاز منفی نصیب بازیکن قرمز میشود.
دور دوم و سوم
با عبور از چهار مرحلهی بالا، یک دور بازی پایان مییابد و شما وارد دور بعدی میشوید و باید همان مراحل دور قبل را دوباره تکرار کنید. با این تفاوت که موجودی شما در مرحلهی مزایده که در دور اول چهارده سکه بود، این بار به میزان باقیماندهی بودجهی شماست (یعنی عددی که روی نوار دور بازی مشخص است).
هر بازیکن باید به میزان سکهی روی نوار، از کارتهای سکهی خود با هر ترکیبی که میخواهد انتخاب کند و مهرهی رنگ خود را به خانهی صفر برگرداند. یادتان باشد که کارت صفر در دور دوم و سوم هم باید در بین کارتهای شما باشد.
در دور دوم و سوم نشان آنخ را به فردی بدهید که بیشترین تعداد آنخ را در دور قبل داشته و او شروعکنندهی بازی در دور بعدی خواهد بود.
همچنین در دورهای دوم و سوم، تعداد مزرعهها، کاروانها و آنخهای موجود روی ولایتهای قبلی شما محاسبه نخواهد شد و کارتهای ولایت جدید روی آنها را میپوشانند. اما تعداد هرمهایی که روی ولایتهای خود ساختهاید، همچنان تا پایان بازی محاسبه خواهد شد.
شما میتوانید هرمهای بهدستآمده در دور دوم و سوم را بر روی هریک از کارتهای ولایت آن دور یا کارتهای ولایت دور قبل که هنوز فضای خالی دارند قرار دهید.
بنابراین در مرحلهی کسب نشان افتخار در پایان دور دوم و سوم، مجموع تعداد هرمهای یک ستون از ولایتها برای کسب امتیاز محاسبه خواهد شد.
پیشنهاد میکنیم در پایان دور سوم هر تعداد هرم را که میتوانید بخرید و بسازید چون سکههای باقیمانده در انتهای این دور امتیازی نخواهند داشت.
پایان بازی
بازی پس از اتمام دور سوم پایان خواهد یافت و بازیکنی که در مجموع سه دور نشان افتخار بیشتری کسب کرده برندهی بازی است.
در صورت تساوی، بازیکنی برنده است که بیشترین تعداد هرم را روی ولایتهای خود داشته باشد.
در صورت تساوی مجدد، بازیکنی برنده است که به شروعکنندهی بازی در آخرین دور نزدیکتر باشد.
نتیجه گیری
در این مطلب سعی شد تمام اجزای بازی آمون رع به صورت مفصل توضیح داده شود. با ثبت نظرات ارزشمند خود به بهبود این مطلب کمک کنید. همچنین اگر سوال یا ابهامی در رابطه با این بازی دارید آن را در بخش نظرات ثبت کنید، کارشناسان بای روز در اولین فرصت آن را پاسخ خواهند داد.
دیدگاهتان را بنویسید