جوز هندی چیست و چه کاربردی دارد؟

·

·

,
جوز هندی چیست و چه کاربردی دارد

جوز هندی ادویه‌ای قهوه‌ای‌رنگ است که در کنار دارچین، میخک و زنجبیل معجون کاملی از طعم‌ها را فراهم می‌کند. کاربرد جوز هندی در آشپزی بسیار است و آن را به انواع دسرها و غذاها می‌توان اضافه کرد.

پودر جوز هندی با داشتن عطر و طعمی‌تند و منحصر‌به‌فرد یکی از ادویه‌های مرسوم در غذاهای جنوبی و مناطق گرمسیر است.

اگر می‌خواهید بدانید جوز هندی چیست و چه خواصی دارد؛ چند دقیقه با ما همراه شوید تا این گیاه جادویی و کمتر شناخته‌شده را با هم بشناسیم.

جوز هندی چیست و چه کاربردی دارد
جوز هندی چیست و چه کاربردی دارد؟

جوز هندی چیست و از کجا آمده است؟

جوز هندی در واقع تخم سخت و خوشبوی درخت جوز‌بویا است. این درخت که از درختان همیشه سبز اندونزی است، منبع تولید دو ادویه پوست جوز و جوز هندی است.

جوز هندی دانه داخلی است که درون پوستی قرمزرنگ و توری قرار گرفته‌است. ادویه پوست جوز و دانه طعم یکسانی دارد با این حال بسیاری معتقدند؛ جوز هندی طعمی گرم‌تر و تندتر نسبت به پوست آن دارد.

بذرهای این درخت را به مدت ۶ تا ۸ هفته در مقابل نور مستقیم خورشید می‌خشکانند و سپس دانه‌های جوز هندی از پوسته خارج می‌شوند.

این دانه‌های قهوه‌ای‌رنگ که به اندازه زردآلو هستند، سطحی چین‌خورده دارند که با آسیاب کردن آن پودر جوز هندی حاصل می‌شود.

تاریخچه این گیاه به گذشته‌های دور برمی‌گردد. در قرون وسطی تصور می‌شد؛ جوز هندی جادویی برای دورکردن بلاها و بیماری‌ها است. درحالی‌که در آسیای شرقی و چین و هند، از آن به عنوان دارویی برای تقویت قوای‌جنسی استفاده می‌کردند.

روزهای افسانه‌ای این گیاه سپری شدند و حالا به طعم تند و منحصر‌به‌فرد آن در آشپزخانه‌های مدرن بیشتر توجه می‌شود.

کاربرد جوز هندی در آشپزی

جوز هندی طبعی گرم و طعمی تند دارد و همانند دارچین و میخک در طبخ انواع غذاها به‌کار می‌رود.

این دانه سفت و سخت سابقه‌ای طولانی در آشپزی‌ها دارد و در غذاهای شیرین و طعم‌دار به کار می‌رود.

دسرها و انواع کیک‌ها به خصوص پای‌سیب و پای‌کدوتنبل از رایج‌ترین موارد استفاده از پودر جوز هندی است.

برای امتحان کافی است این بار به جای استفاده از دارچین، کمی جوز هندی به آن اضافه کنید تا از طعم‌خاص و منحصر‌به‌فرد آن شگفت‌زده شوید.

علاوه بر این، این دانه در تهیه انواع نوشیدنی‌ها هم استفاده می‌شود. یکی از کاربردهای جوز هندی در تهیه قهوه است. از پودر جوز هندی به عنوان چاشنی روی فوم قهوه استفاده می‌شود.

دیگر کاربرد جوز هندی، طعم‌دار کردن انواع سس‌ها است. سس‌هایی که پایه خامه‌ای یا پنیری دارند با جوز هندی خوش طعم‌تر می‌شوند.

برای امتحان این بار سس آلفردو را با پودر جوز هندی طعم‌دار کنید. تضادی که طعم این دانه با خامه و پنیر دارد، طعمی شگفت‌انگیز به سس می‌دهد.

علاوه بر این موارد، طعم‌دار کردن گوشت‌ها نیز از دیگر کاربرد جوز هندی است. جوز هندی را می‌توان جایگزین ادویه‌های گرم مثل “کاری” کرد.

اگر به غذاهای تند علاقه دارید، جوز هندی طعم تند خاصی به غذای شما بخشیده و در انواع سوپ‌ها و خورشت‌ها به کار می‌رود.

کاربرد جوز هندی و پورد جوز هندی در آشپزی
کاربرد جوز هندی و پورد جوز هندی در آشپزی

نحوه نگهداری از جوز هندی

جوز هندی به دو صورت کامل یا پودرشده قابل خریداری است. پودر جوز هندی ممکن‌است؛ عطر و طعم خود را زودتر از دانه سفت و سخت آن از دست بدهد.

ماندگاری این دانه خوش‌بو نامحدود است و می‌توان آن را در ظرف‌های درب‌دار و جای مناسب برای سال‌ها نگهداری کرد.

ظرف جوز هندی بهتراست؛ دور از گرما و نور مستقیم خورشید، در جایی خشک و خنک نگهداری شود. در صورت نگهداری اصولی، این دانه تا ۶ ماه تازه و با طراوت باقی می‌ماند.

خواص جوز هندی چیست؟

مطالعات روی این دانه عجیب و خوش‌طعم در سال‌ها‌ی اخیر بیشتر بوده و خواص جوز هندی تا حدودی مشخص شده‌است.

این دانه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های C و K است. روی، منگنز و آهن از عناصری است که در جوز هندی یافت می‌شود.

آنتی‌اکسیدان‌های جوز هندی از آسیب رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند و احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها را کاهش می‌دهند. علاوه بر این، عصاره این دانه خوش‌طعم در درمان سرطان‌ها نیز کاربرد دارد.

کاربرد جوز هندی در کنترل بیماری‌های قلبی، دیابت و آرتروز با داشتن خواص ضدالتهابی اثبات شده‌است.

برخی از مطالعات از تأثیر این دانه بر قوای‌جنسی صحبت کرده‌اند. تصور می‌شود جوز هندی در تقویت قوای‌جنسی بی‌تاثیر نباشد.

خاصیت ضد‌باکتریایی جوز هندی، استفاده از آن را برای درمان عفونت‌های دهانی و دندانی بیشتر کرده‌است. پودر جوز هندی مانع رشد باکتری‌های مضر در دهان می‌شود و از آن می‌توان به عنوان تسکین‌دهنده دردهای دندانی استفاده کرد.

سلامت مغز و قلب، بهبود اختلالات گوارشی و درمان تهوع، اسهال و بی‌اشتهایی نیز از دیگر کاربرد جوز هندی است.

علاوه بر این پودر جوز هندی با داشتن مقادیر بالای منگنز، به تنظیم قندخون کمک کرده و باعث کاهش فشارخون می‌شود.

عوارض جانبی جوز هندی

جوز هندی عطر و طعمی شدید دارد و اگر در مقادیر زیاد استفاده شود؛ ممکن است خطرناک باشد. استفاده دوز بالا از این دانه سمی است و توهم‌زایی ایجاد می‌کند.

از طرفی بهتر است؛ غذای کودکان یا زنان باردار به مقادیر اندک این ادویه آغشته باشد. استفاده از میزان اندک پودر جوز هندی برای طعم‌دار کردن غذاها کافی است.

کلام آخر

جوز هندی دانه‌ای سفت و خوش‌طعم است که برای طعم‌دارکردن انواع غذاها، دسرها، کیک‌ها و نوشیدنی‌ها به کار می‌رود. این ادویه با طعم و عطر دلپذیر خود تجربه جدیدی در آشپزی است و طعم‌های جدیدی را به دنیای آشپزی شما اضافه می‌کند.

فروشگاه اینترنتی بایروز، تهیه انواع ادویه‌های خاص و دلپذیر و اضافه‌کردن جادوهای آشپزی را به آشپزخانه شما آسان‌تر کرده است. کافی است به بخش فروشگاه مراجعه کنید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *